orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602
8-ми март
КУБА – ВАРАДЕРО И ХАВАНА

Куба - Необичен остров каде што комунизмот сеуште живее и каде што Фидел Кастро вовел систем кој тешко се менува и покрај зголемената отвореност кон светот во последно време! Разгледување на старата Хавана, возење со бротче до тврдината и церемонијата на пукање со топови, резиденциите и колонијалните куќи, прошетка низ Хавана и квартовите во кои нема туристички атракции, живеат само Кубанци и во кои владее неверојатна атмосфера... Ќе одиме во мали салса кафулиња, отворени кафичи во кои влегуваат улични музичари и бендови и свират се додека публиката ги бодри со насмевки, аплаузи или пезоси. Куба е една од најомилените дестинации на оние туристи кои преферираат долги песочни плажи и колекционери кои имаат пасија кон олдтајмери. Но Куба е позната и по Че Гевара (Che Guevara), кубанските пури, кубанската музика, мохито ....