orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602

Пролетни патувања

ДЕТАЛИ ОД ЛЕТ - /5W 7092 TIA AUH 17:30 - 01:40+1/
/ 5W 7091 AUH TIA 14:05 - 16:55 /
ТЕРМИНИ со 4 ноќевања ТЕРМИНИ со 3 ноќевања
08 – 12.01.2024 12-15.01.2024
15-19.01.2024 19-22.01.2024
22-26.01.2024 26-29.01.2024
29.01.-02.02.2024 02-05.02.2024
06-10.02.2024 10-13.02.2024
19-23.02.2024 23-26.02.2024
26.02-01.03.2024 01-04.03.2024
08-11.03.2024

ЦЕНАТА Е ИСТА И ЗА ТЕРМИНИТЕ СО 3 И 4 НОКЕВАЊА.
ЦЕНА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО 3 *** ( IBIS или сличен )
375 EUR // 23.250,00 МКД
ЦЕНА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО 4 ****( MILLENNIUM AL BARSHA или сличен )
469 EUR // 29.080,00 МКД
ЦЕНА ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО 5 *****( CROWNE PLAZA или сличен )
559 EUR // 34.660,00 МКД
НАВЕДЕНИТЕ ЦЕНИ СЕ СО ВАЖНОСТ ЗА НАПРАВЕНИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО
15 ДЕКЕМВРИ 2023.

НУДИМЕ ГОЛЕМ ИЗБОР НА ХОТЕЛИ ВО ДУБАИ И АБУ ДАБИ
 Цената вклучува:
 Повратен авионски билет на релација ТИРАНА-АБУ ДАБИ-ТИРАНА со рачен багаж/ ранецсо
димензии 40х30х20 цм и 10 кг. тежина
 Трансфер аеродром Абу Даби - хотел Дубаи – аеродром Абу Даби;  
 3,4, 5 или 6 ноќевања во избраниот хотел согласно табела / тип на соба стандардна
двокреветна/ на база ноќевање со појадок (согласно саатници на check-in & check-out)

 Организација и реализација на патувањето
 Градска тура на англиски јазик (панорамска/ points: Jumeirah Beach/ Atlantis Hotel/ Jumeirah
Mosque/ Mall of Emirates/ Dubai Mall)

Цената НЕ вклучува:
 Влезна виза за  Дубаи   - 95ЕУР по лице (задолжително за сите лица со македонски пасош)
 Патничко здравствено осигурување (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
 Повратен трансфер од Скопје до аеродромот во Тирана – ДОПОЛНИТЕЛНО НА БАРАЊЕ
 ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ И ОПЦИОНИ ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИ - НА БАРАЊЕ (зависат од
број на пријавени лица и протоколи за време на престој, редослед на екскурзии и саатници се
подложни на промени согласно инфо на организатор) * Dhow Cruise Marina/ крстарење со
вклучена вечера после 19 часот (трае околу 3 часа со вклучен трансфер од/до хотел) – 70
ЕУР по лице * Burj Khalifa/ 124 & 125 Kat – само влезница 50 еур по лице (normal hours) *
ПУСТИНСКО САФАРИ СО ТРАДИЦИОНАЛНА ВЕЧЕРА - после 14.30 часот до 21 часот (со
вклучен трансфер од/до хотел) – 55 ЕУР по лице * ПОСЕТА НА MIRICLE GARDEN и GLOBAL
VILLAGE/ 60 евра по лице *останати тури и индивидуални излети – НА БАРАЊЕ
 Останати индивидуални трошоци и индивидуални посети и факултативи
 Туристичка такса која се плаќа директно во хотелот * туристичка такса само во Дубаи
(TOURISM DIRHAM, по одлука на DTCM, а број D/000/152/1 87од 05.02.2014) која се плаќа од
31.03.2014 на рецепција во хотел на лице место при check in или при check out (2-4 EUR  по
соба по ноќ согласно категоризација на хотелот и тип на соба).   Во случај на апартман со
повеќе соби таксата се плаќа за секоја соба според горе наведените критериуми.
УСЛОВИ НА ПЛАЌАЊЕ: Уплатата е во денарска противвредност по продажен курс 62,00.
Цената е гарантирана само за уплата на аконатција за резервација. Во спротивно, гарантиран
е изност на аконтација, а остаткот е подложен на промена.
НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ: Во готово/ кредитни картички/ преку фактура - уплата на аконтација
50% од вкупната цена на аранжманот за резервација, остатокот најдоцна 10 дена пред
поаѓање
Важни напомени и доплати за авион и хотел за дополнителен број на лица:
 Максимален број на лица во двокреветна соба се две лица. Дополнителбно легло е помошно
легло во стандардна двокреветна соба и со поставување на дополнително легло се намалува
комодитет на соба.
 Check in во хотелите е после 14 ч, a check out најдоцна до 12 ч.  Секое користење на соба и
услуга во хотелите надвор од наведеното време, е додатно плаќање кое се врши на
рецепција од хотелот директно од страна на странката.
 Сите оброци во хотелите се на база шведска маса
 Организаторот на патувањето не е овластен и надлежен да ја процени исправноста и
валидноста на патните и други лични исправи на патниците
 Потребни документи за виза: скенирана фотографија и пасош и податоци за патникот
(валиден минимум 6 месеци од дата на враќање од патување)    

 За овој аранжман важат Општите услови за патување.
 За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност
Важни напомени: За добивање на виза за ОАЕ  потребно е при резервација да го донесете
пасошот (валиден мимимум 6 месеци од датум на враќање на патување) и слика во боја или
да ги доставите скенирани со висока резолуција во JPG формат скенирани првите две страни
од пасошот  на кои се наоѓаат податоците на патникот  како и слика со димензија за пасош
(доколку ги доставувате скенирани пратете ги на маилот:  info@orfej.com.mk). Износот за
трошоците за визирање не се враќа во случај на неодобрување на виза од страна на
имиграционо одделение на ОАЕ. Постои можност  имиграционото одделение да  побара
дополнителни документи во зависнот од поединечни случаеви.   
НАПОМЕНА - Поради промена на тарифите на авио билетите можна е промена на цената за
пакет аранжман. Пред резервација ве молиме цената и условите на патување да ги проверите
со вашиот агент. Агенцијата го задржува правото за промена на редоследот на програмата
според вонредни околности врз кои неможе да влијае. Ве молиме внимателно да ги прочитате
условите на патување кои се составен дел од овој програм.