orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602

Нова година 2020

ЗЛАТЕН АМЕРИЧКИ ТРИАГОЛНИК ЛОС АНГЕЛЕС – ЛАС ВЕГАС – САН ФРАНЦИСКО

ТЕРМИН: од 27.12.2019  до 06.01.2020           
 

1 ДЕН:  СКОПЈЕ-ЛОС АНГЕЛЕС   27.12.2019

Состанок на патниците на аеродромот Александар Велики . Лет за Лос Ангелес во

Пристигнување во Лос Ангелес . По завршување на царинските формалности превоз до хотелот. Пријавување во хотел. Сместување и нокевање.
2-3 ДЕН:  ЛОС АНГЕЛЕС   28 и 29.12.2019

Појадок. Слободен дена за поршетка и запознавање на градот Лос Ангелес , Факултативно панорамско разгледување на градот : Downtown, Hollywood, Sunset Strip, Mann's chinese Theatre, Venice Beach.. По разгледот , Факултативно посета на студиото Universal ( влезницата не е вклучена секој сам си ја плаќа на лице место) , каде ке видите многу атракции од филмската индустрија. Вракање во хотелот. Нокевање.

4 ДЕН: ЛОС АНГЕЛЕС – ЛАС ВЕГАС 30.12.2019

Појадок. Одјавување од хотелот и возење према Лас Вегас со попатни застанувања. По доаѓањето во Лас Вегас , пријавување во хотелот. Вечерта факултативно вечерен  разглед на градот. Нокевање.

5 ДЕН:  ЛАС ВЕГАС  31.12.2019

Појадок. Слободен ден да ја испробате среќата во некоја од многубројните коцкарници или да посетите некоја од светски познатите шоу програми. Индивидуално ( Факултативно ) дочек на новата година Нокевање во хотелот.

6-7 ДЕН : ЛАС ВЕГАС   01 - 02.01.2020

Појадок. Слободен ден за индивидуални активности. Нокевање.

08 ДЕН: ЛАС ВЕГАС – САН ФРАНЦИСКО 03.01.2020

Појадок. По појадокот одјавување на собите и превоз до Сан Франциско. Пристигнување во попладневните часови. Пријавување во хотел . Нокевање.

09-10 ДЕН: САН ФРАНЦИСКО 04 и 05.01.2020

Појадок. Факултативно , разглед на градот Сан Франциско: возење преку мостот Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, финансиската четврт, градското собрание, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square и друго. Можност за посета и обиколка на Алкатраз ( понекогаш е потребно да се резервира и неколку месеци однапред. Враќање во хотелот. Нокевање.

11 ДЕН : САН ФРАНЦИСКО –СКОПЈЕ  06.01.2020

Слободен ден за индивидуални активности и шопинг . ( по појадокот потребно е да се одјават собите а багажот да се смести во соба за багаж до поаѓање за аеродром). Попладнето превоз до аеродром. Лет за Скопје. Оброци во авион. Нокен лет.

12 ДЕН : СКОПЈЕ          Пристигнување во Скопје.   07.01.2020

 

ЦЕНАТА Е СО ВАЖНОСТ ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ПЕРИОД ОД 27.12.2019  ДО 08.01.2020             

Цена на аранжманот по лице во двокреветна соба

ЦЕНАТА ЗА РАН БУКИНГ ВАЖИ ЗА УПЛАТА  ДО 15 НОЕМВРИ 2019 ГОДИНА

ХОТЕЛ СО 3 ***                                                          

РАН БУКИНГ

РЕДОВНА ЦЕНА

1.799 ЕУР                                           

2.499 ЕУР

 

АЕРОДРОМСКИ ТАКСИ ( задолжителни)

255 еур

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:

Превоз со авион Скопје-Лос Ангелес // Сан Франциско – Скопје, сместување во хотели од туристичка категорија ( хотелите во САД според категоризацијата се разликуваат од европските ( хотелите на турата одговараат на категорија 4***) , 10  нокевања /Само нокевање  ( последната ноќ) превози со автобуси локални , по еден куфер по патник.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА : 

Аеродромските такси, Визата за УСА, напојници и осигурување, Факкултативни ислети и посети, разгледи, и влезници и др.

 

ЗАДОЛЖИТЕЛНИ  ДОПЛАТИ: Аеродромски такси кои се променливи ....279 ЕУР, Напојница ( награда) за возачот и водичот – се плака на лице место и изнесува околу 40 УСД по лице.  Доколку се пријават полаку лица од предвидените се доплака.

НАПОМЕНА: Агенцијата го задржува правото на промена на летовите во програмата.


МИНИМАЛЕН БРОЈ НА ПРИЈАВЕНИ ПАТНИЦИ .................. 10