orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602

Крстарења

Новогодишно крстарење Маурициус- Сејшели- Мадагаскар- Реунион

Costa MEDITERRANEA

14 нокевања / 15  дена

 Mauricijus-Sejšeli-Madagaskar-Reunion

Поаѓање од Маурициус  (MRU) : на 21.Декември  2019.

 

Ден

Дата

Пристаниште

Пристигнува

Заминува

1

21-12 Sat

Port Louis (Mauritius)

-

21:00

2

22-12 Sun

Cruising

-

-

3

23-12 Mon

Cruising

-

-

4

24-12 Tue

Victoria (Seychelles)

08:00

-

5

25-12 Wed

Victoria (Seychelles)

-

18:00

6

26-12 Thu

Cruising

-

-

7

27-12 Fri

Nosy Be (Madagascar)

07:30

18:00

8

28-12 Sat

Diego Suarez (Madagascar)

08:00

19:00

9

29-12 Sun

Cruising

-

-

10

30-12 Mon

Tamatave (Madagascar)

08:00

19:00

11

31-12 Tue

Cruising

-

-

12

01-01 Wed

St.Denis - Le Port (Réunion)

09:00

-

13

02-01 Thu

St.Denis - Le Port (Réunion)

-

18:00

14

03-01 Fri

Port Louis (Mauritius)

08:00

-

15

04-01 Sat

Port Louis (Mauritius)

-

 

 

BASIC *Гарантирана категорија / Last minуте.***

 

Внатрешна двокреветна кабина * гарантирана kat. IV / по лице  Eur 599

Прозорска двокреветна кабина * гарантирана EV/ по лице  Eur 699

Балконска двокреветна кабина * гарантирана BV/ по лице  Eur 799

                                                   

                                                     

Пристанишни такси по лице 240 eur

Трета и четврта возрасна особа во кабина плаќаат 300 ЕУР

Деца до 18 години со две возрасни лица во кабина плаќаат само бродски такси

ОВИЕ КАБИНИ СЕ НА БАРАЊЕ

                                      Задолчителна награда за персонал (ТИПС) се плаќаат на бродот:

За возрасни  10 eur  по ноќ по лице

Деца од 4-14 год. плаќаат  5 eur

Деца до 4 год. не плаќаат

Costa осигурување  11 eur ( не е задолжително)

Во цената е вклучено:

Крстарење со брод по Карибите според наведениот итинерер  15ДЕНА  / 14 ноќи

Во цената не е вклучено:

Бродските такси

Виза доколку е потребна за некоја од наведените држави кои се посетуваат

НАПОЈНИЦА ОД ДЕН ЗА ВОЗРАСНО ЛИЦЕ ИЗНЕСУВА  ......10 ЕУР , А ЗА ДЕЦА   ОД 4 – 14  ГОДИНИ  ..........  6 ЕУР  НА ДЕН

Сите факултативни излети, посети и разгледи

Билети за музеи, јавни превозни средства

 

ВАЖНА НАПОМЕНА: Цената за рана уплата важи исклучиво за целосна уплата на аранжманот до денот до кога важи таа цена. За уплата по редовна цена со резервација се уплака 50 % а остатокот од 50 % од износот најдоцна еден месец пред поаѓање.

Во  цената за време на крстарењето е вклучено:  
крстарење со бробот според програмата
сместување во одбраната кабина за време на крстарењето на бродот (купатило/WC,клима уред,сеф,фен, TV)
проширен полн пансион (вечера, полнокна закуска, појадок, ручек, ужина)
Свечена Капетанова вечер со здравица од капетанот
Целодневни анимации на бродот
Забавен вечерен програм во салоните, баровите со музика во живо
Користење на бродските простори и опрема (библиотека,фитнес центар,базени, лежалки на палуба, сауни, парни бањи, пешкири,...)  претстави во театарот, влезници за казиното и нокниот клуб....
Спортски активности  (aerobic, stretching, bodydancing  и слични активности со асистенција на инструктори во салата,...)
Разни дневни активности (игри , лов на изгубеното богатство, квизови, турнири, караоке, школо за танци, разни текатски забави и др.)

ЦЕНАТА  ЗА ВРЕМЕ НА КРСТАРЕЊЕТО НЕ ВКЛУЧУВА   :  НАПОЈНИЦИ,  ПИЈАЛОЦИ НА БРОДОТ, ИЗЛЕТИ И ЕКСКУРЗИИМ, УСЛУГИ  ЗА КОРИТЕЊЕ НА ДОКТОР И МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ , ОСИГУРУВАЊЕ НА БРОДОТ ОД СТРАНА НА КОСТА КРОИЧЕРЕ КОМПАНИЈАТА.