orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602

Крстарења

Новогодишно крстарење Италија- Франција - Шпанија- Балеари

COSTA SMERALDA

7 нокевања / 8 дена

Italija-Francuska-Španija-Baleari

      Поаѓање од Савона /  28. Декември 2019

 

Ден

Дата

Пристаниште

Пристигнува

Замнинува

1

28-12 Sat

Savona (Italy)

-

18:00

2

29-12 Sun

Marseilles (France)

08:30

17:00

3

30-12 Mon

Barcelona (Spain)

08:00

19:00

4

31-12 Tue

Palma De Mallorca (Spain)

08:00

18:00

5

01-01 Wed

Cruising

-

-

6

02-01 Thu

Civitavecchia (Italy)

08:00

19:00

7

03-01 Fri

La Spezia (Italy)

08:30

20:30

8

04-01 Sat

Savona (Italy)

07:00

-

 

           BASIC *гарантирани кабини

 

Внатрешна двокреветна кабина * гарантирана kat. IV / по лице  Eur 799

Прозорска двокреветна кабина * гарантирана kat.  EV/ по лице  Eur 829

Балконска двокреветна кабина * гарантирана kat. BV/ по лице  Eur 989

 

Пристанишни такси по лице 150 eur

Трета и четврта возрасна особа во кабина плаќаат 410 ЕУР

Деца до 18 години со две возрасни лица во кабина плаќаат 309 ЕУР + бродски такси

ОВИЕ КАБИНИ СЕ НА БАРАЊЕ

  Задолжителна награда за персонал (ТИПС) се плаќаат на бродот:

За возрасни  10 eur  по ноќ по лице

Деца од 4-14 год. плаќаат  5 eur

Деца до 4 год. не плаќаат

Costa осигурување  11 eur ( не е задолжително)

 

Во цената е вклучено:

Крстарење со брод по Карибите според наведениот итинерер  15ДЕНА  / 14 ноќи

Во цената не е вклучено:

Бродските такси

Виза доколку е потребна за некоја од наведените држави кои се посетуваат

НАПОЈНИЦА ОД ДЕН ЗА ВОЗРАСНО ЛИЦЕ ИЗНЕСУВА  ......10 ЕУР , А ЗА ДЕЦА   ОД 4 – 14  ГОДИНИ  ..........  6 ЕУР  НА ДЕН

Сите факултативни излети, посети и разгледи

Билети за музеи, јавни превозни средства

 

ВАЖНА НАПОМЕНА: Цената за рана уплата важи исклучиво за целосна уплата на аранжманот до денот до кога важи таа цена. За уплата по редовна цена со резервација се уплака 50 % а остатокот од 50 % од износот најдоцна еден месец пред поаѓање.

Во  цената за време на крстарењето е вклучено:  
крстарење со бробот според програмата
сместување во одбраната кабина за време на крстарењето на бродот (купатило/WC,клима уред,сеф,фен, TV)
проширен полн пансион (вечера, полнокна закуска, појадок, ручек, ужина)
Свечена Капетанова вечер со здравица од капетанот
Целодневни анимации на бродот
Забавен вечерен програм во салоните, баровите со музика во живо
Користење на бродските простори и опрема (библиотека,фитнес центар,базени, лежалки на палуба, сауни, парни бањи, пешкири,...)  претстави во театарот, влезници за казиното и нокниот клуб....
Спортски активности  (aerobic, stretching, bodydancing  и слични активности со асистенција на инструктори во салата,...)
Разни дневни активности (игри , лов на изгубеното богатство, квизови, турнири, караоке, школо за танци, разни текатски забави и др.)

ЦЕНАТА  ЗА ВРЕМЕ НА КРСТАРЕЊЕТО НЕ ВКЛУЧУВА   :  НАПОЈНИЦИ,  ПИЈАЛОЦИ НА БРОДОТ, ИЗЛЕТИ И ЕКСКУРЗИИМ, УСЛУГИ  ЗА КОРИТЕЊЕ НА ДОКТОР И МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ , ОСИГУРУВАЊЕ НА БРОДОТ ОД СТРАНА НА КОСТА КРОИЧЕРЕ КОМПАНИЈАТА.