orfej@orfej.com.mk   info@orfej.com.mk 
+389 75 409 409   +389 2 3118 602

Лето 2020

Лето 2020: АЛБЕНА Бугарија

Хотел Oasis - 2*

       
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020         AI

08.06.2020 – 21.06.2020 07.09.2020 – 13.09.2020 AI

22.06.2020 – 08.07.2020 20.08.2020 – 06.09.2020 AI

 09.07.2020 – 19.08.2020 AI

По лице во двокреветна соба

€ 26,00

€ 32,50

€ 40,50

€ 45,00

Еднокеветна соба

€ 33,50

€ 41,50

€ 52,50

€ 58,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице со All inclsuive

     

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+1 лицe

       

Двокреветна соба - 2 возр + 2 дете/ 2 возр + 1 возр на дополнително легло

Стандардна хотелска соба има 2 нормални легла и 1 дополнително легло. за 2 возрасни лица + 2 деца

Стандардна хотелска соба ќе биде обезбедена и дополнителни жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени.

         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Трето возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

     
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја резервација треба да биде платена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Panorama - 2*

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020         AI

08.06.2020 – 21.06.2020 07.09.2020 – 13.09.2020      AI

22.06.2020 – 08.07.2020 20.08.2020 – 06.09.2020      AI

 09.07.2020 – 19.08.2020 AI

По лице во двокреветна соба  

€ 23,00

€ 28,50

€ 34,00

€ 38,00

Еднокреветна соба          

€ 29,50

€ 36,50

€ 44,00

€ 49,00

Апартман – 2 спални соби и 1 сала (од единица)

€ 92,00

€ 114,00

€ 136,00

€ 152,00

Maisonette со 2 спални соби       (од единица)

€ 92,00

€ 114,00

€ 136,00

€ 152,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице (освен Апартман и maisonette - цените се од единица) со All inclusive

   

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1 +1 лицe

       

Двокреветна соба - 2+1/3+0 лица

       

Апартман - 4 лица

       

Maisonette - 4+1 лицe

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

За единиците со максимум капацитет од 2+1, 2+2, 3+1 или 4+1, дополнителното лице се прифаќа да е дете на возраст помеѓу 2 и 11, 99 год.

Жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени во случај максималниот капацитет да е надминат*.

 

*Во случај на надминување на капацитетот, на дополнителното лице/а ќе му/им бидат наплатени доплати за оброци.

 
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Boryana - 3*

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020     ALL

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   ALL

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     ALL

 02.07.2020 – 24.08.2020    ALL

По лице во двокреветна соба поглед на море

€ 28,00

€ 42,50

€ 54,00

€ 64,00

Еднокреветна соба

Поглед на море

€ 36,50

€ 54,50

€ 70,00

€ 83,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице со All inclusive

     

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+1 лицe

       

Двокреветна соба - 2 лица

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместени во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Elitsa - 3*

       
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020     ALL

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   ALL

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     ALL

 02.07.2020 – 24.08.2020    ALL

Лице во двокреветна соба

Поглед на море

€ 24,00

€ 33,50

€ 44,50

€ 52,00

Еднокреветна соба

Поглед на море

€ 31,50

€ 43,50

€ 57,50

€ 67,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице со All inclusive

     

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+1 лицe

       

Двокреветна соба - 2 лица

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Kompas - 3*,

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020         AI

08.06.2020 – 21.06.2020 07.09.2020 – 13.09.2020      AI

22.06.2020 – 08.07.2020 20.08.2020 – 06.09.2020        AI

 09.07.2020 – 19.08.2020       AI

По лице во двокреветна соба

€ 23,00

€ 28,00

€ 34,00

€ 38,00

Еднокеветна соба

€ 29,50

€ 36,50

€ 44,00

€ 49,00

Апартман – 1 спална соба и 1 сала (од единица)

€ 56,00

€ 69,70

€ 84,50

€ 95,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице (освен за Апартмани - од единица) со All inclusive

   

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+1 лицe

       

Двокреветна соба - 2 лица

       

Апартман - 2+1 лицe

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

За единиците со максимум капацитет од 2+1, 2+2, 3+1 или 4+1, дополнителното лице се прифаќа да е дете на возраст помеѓу 2 и 11, 99 год.

Жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени во случај максималниот капацитет да е надминат*.

 

*Во случај на надминување на капацитетот, на дополнителното лице/а ќе му/им бидат наплатени доплати за оброци.

 
         

Доплати за оброци:

       

All Inclusive доплати: 21 евра/ возр/ ден & 10,50 евра/ дете/ ден.

   
         

Доплатата за оброци се користи само за точна наплата на дополнителното лице/а во единицата.

Доплатите за All Inclusive & All Inclusive Plus не може да се користат за хотели со различен board од AI или AI+.

 
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Magnolia - 3*,

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020         AI

08.06.2020 – 21.06.2020 07.09.2020 – 13.09.2020      AI

22.06.2020 – 08.07.2020 20.08.2020 – 06.09.2020        AI

 09.07.2020 – 19.08.2020       AI

По лице во двокреветна соба Standard

€ 23,00

€ 28,00

€ 36,50

€ 43,00

Еднокреветна соба Standard

€ 29,50

€ 36,50

€ 47,00

€ 55,50

По лице во двокреветна соба

Plus

€ 24,00

€ 31,50

€ 39,50

€ 45,00

Еднокреветна соба Plus

€ 31,00

€ 40,50

€ 51,00

€ 58,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице со All inclusive

     

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

Стандардна хотелска соба има 2 нормални легла и 1 дополнително легло. за 2 возрасни лица + 2 деца

Стандардна хотелска соба ќе биде обезбедена и дополнителни жалби околу комфор и простор нема да бидат прифатени.

         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Arabella Beach - 4*,

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020     ALL

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   ALL

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     ALL

 02.07.2020 – 24.08.2020    ALL

По лице во двокреветна соба

€ 28,50

€ 39,50

€ 54,50

€ 61,00

Еднокреветна соба

€ 36,50

€ 51,00

€ 70,50

€ 79,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице со All inclusive

     

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+2 лица

       

Двокреветна соба - 2+2 лица

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Flamingo - 4*

       
         

Тип на сместување

01.06.2020 - 07.06.2020      14.09.2020 - 30.09.2020     BB

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   BB

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     BB

 02.07.2020 – 24.08.2020    BB

По лице во двокреветна соба

€ 24,00

€ 32,50

€ 38,50

€ 43,00

Еднокеветна соба

€ 35,50

€ 48,50

€ 57,50

€ 64,00

По лице во Студио

€ 31,50

€ 38,50

€ 47,00

€ 53,50

Еднокреветно Студио

€ 55,50

€ 68,50

€ 83,50

€ 95,00

Maisonette - 2 спални соби + 1 сала    (од единица)

€ 131,50

€ 196,00

€ 246,00

€ 266,50

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице (освен за the maisonette - цената е од единица) on BB

   

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Еднокреветна соба - 1+1 лицe

       

Двокреветна соба - 2+2 лица

       

Студио соба - 2+2 лица

       

Maisonette - 4+1 лицe

       
         

Доплата:

       

Комунална такса -1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

За единиците со максимум капацитет од 2+1, 2+2, 3+1 или 4+1, дополнителното лице се прифаќа да е дете на возраст помеѓу 2 и 11, 99 год.

Жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени во случај максималниот капацитет да е надминат*.

 

*Во случај на надминување на капацитетот, на дополнителното лице/а ќе му/им бидат наплатени доплати за оброци.

 
         

Доплати за оброци:

       

Доплата за доручек: 7 евра/ возр/ ден & 3.50 евра/ дете/ден.

   
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Хотел Kaliakra - 4*

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020     ALL

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   ALL

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     ALL

 02.07.2020 – 24.08.2020    ALL

По лице во Standard соба

€ 37,50

€ 53,00

€ 71,00

€ 82,00

Еднокреветна Standard соба

€ 48,50

€ 73,50

€ 112,50

€ 130,00

По лице во Superior соба

€ 44,50

€ 60,00

€ 79,50

€ 87,00

Еднокреветна Superior соба

€ 57,50

€ 78,00

€ 126,50

€ 138,00

Двособен Апартман             (од единица)

€ 178,00

€ 240,00

€ 318,00

€ 348,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице (освен за the двособен Апартман - цените се од единица) со All inclusive

 

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Двокреветна Superior - 2+2 лица

       

Двокреветна Standard - 2+2 лица

       

Еднокреветна соба Superior - 1 лицe

Еднокреветна соба standard - 1 лицe

Двокреветен Апартман - 4+1 лицe

       
         

Доплата:

       

Комунална & Еко такса 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

За единиците со максимум капацитет од 2+1, 2+2, 3+1 или 4+1, дополнителното лице се прифаќа да е дете на возраст помеѓу 2 и 11, 99 год.

Жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени во случај максималниот капацитет да е надминат*.

 

*Во случај на надминување на капацитетот, на дополнителното лице/а ќе му/им бидат наплатени доплати за оброци.

 
         

Доплати за оброци:

       

All Inclusive доплати: 28 евра/ возр/ ден & 14 евра/ дете/ ден.

   

Доплатата за оброци се користи само за точна наплата на дополнителното лице/а во единицата.

Доплатите за All Inclusive & All Inclusive Plus не може да се користат за хотели со различен board од AI или AI+.

 
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување

 

 

Kaliakra Mare - 4*

     
         

Тип на сместување

14.09.2020 - 30.09.2020     ALL

08.06.2020 – 21.06.2020   07.09.2020 – 13.09.2020   ALL

22.06.2020 – 01.07.2020 25.08.2020 – 06.09.2020     ALL

 02.07.2020 – 24.08.2020    ALL

По лице во двокреветна соба

€ 30,50

€ 39,50

€ 61,50

€ 69,50

Еднокреветна соба            

€ 39,50

€ 51,00

€ 79,50

€ 90,00

Апартман 1 спална соба & 1 сала      (од единица)

€ 76,00

€ 98,50

€ 146,00

€ 165,00

         

Цената вклучува:

       

1 ноќевање од лице (освен за Апартман - цената е од единица) со All inclusive

   

2 бесплатни лежалки и 1 чадор од единица на плажата

     
         

Максимум сместување:

       

Двокреветна соба - 2+1/3+0 лица

       

Еднокреветна соба - 1 +1 лицe

       

Апартман - 2+1 лицe

       
         

Доплата:

       

Комунална такса - 1.20 евра/ возр/ ден & 0.60 евра/ дете/ ден

     

Секој гостин плаќа комунална такса почнувајќи од денот на пристигнување.

   
         

Намалување:

       

Дете до 1, 99 год вклуч. – БЕСПЛАТНО

     

Дете 2, 00 - 11, 99 год вклуч. сместено на дополнително легло во соба со 2 возрасни лица – сместувањето и оброците за детето се БЕСПЛАТНИ

Едно возрасно лице сместено во соба со едно дете (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – се наплаќа цена за еднокреветна соба

 

Едно возрасно лице сместено во соба со две деца (2, 00 - 11, 99 год вклуч.) – цена за еднокреветна соба (1 возрасно лице и 1 дете) и второто дете плаќа 30% од цената за еднокеветна соба.

Две возрасни лица и две деца (2, 00 - 11, 99 вклуч.) сместено во една соба – првото дете е бесплатно; второто дете плаќа 30%.

Гостите сместени во двокреветна Interconnecting* (се состои од 2 соби поврзани со врата) – секое дете плаќа 50% од цена за возрасно лице, која се зголемува со 3.00 евра/ возр/ ден.

Возрасно лице на дополнително легло - 20% попуст

         

За единиците со максимум капацитет од 2+1, 2+2, 3+1 или 4+1, дополнителното лице се прифаќа да е дете на возраст помеѓу 2 и 11, 99 год.

Жалби за комфор и простор нема да бидат прифатени во случај максималниот капацитет да е надминат*.

 

*Во случај на надминување на капацитетот, на дополнителното лице/а ќе му/им бидат наплатени доплати за оброци.

 
         

Доплати за оброци:

       

All Inclusive доплати: 28 евра/ возр/ ден & 14 евра/ дете/ ден.

   

Доплатата за оброци се користи само за точна наплата на дополнителното лице/а во единицата.

Доплатите за All Inclusive & All Inclusive Plus не може да се користат за хотели со различен board од AI или AI+.

 
         

Полиса на откажување:

       

Откажувања направени 40 дена или повеќе пред датумот на пристигнување на гостите – 10% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 39 - 20 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 30% од целосната сума на резервацијата.

Откажувања направени 19 - 15 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 50% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 15 - 7 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 70% од целосната сума на резервацијата

Откажувања направени 5 дена пред датумот на пристигнување на гостите – 100% од целосната сума на резервацијата.

 
         

No show - 100% од сумата на резервацијата

         

Полиса на наплаќање:

       

Секоја направена резервација ќе биде наплатена на следниот начин:

   

 - 30% депозит се плаќа 24 часа по потврдата и останатите 70% треба да се платат најдоцна до 30 дена пред датумот на пристигнување